Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of D:\www\robvanscheers.nl\www\includes\common.inc).

Louis Hartlooperprijs Van Scheers & Verhoeven

Regisseur Paul Verhoeven en Rob van Scheers wonnen samen voor hun boek Volgens Verhoeven, Bor Beekman won voor zijn artikelen en interviews in de filmbijlage van de Volkskrant. Het is voor het eerst dat de prijs meer dan één winnaar kent.
De prijs werd donderdagavond voor de negende maal uitgereikt in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. De prijs is bedoeld om het schrijven over film te stimuleren.
 
Informatief
Verhoeven en Scheers werden geroemd om hun informatieve discours, waarvan een verslag al als wekelijkse reeks in de Volkskrant werd gepubliceerd en waarvan 65 teksten in 2012 zijn gebundeld.
"Paul Verhoeven ziet kans basisinformatie te verstrekken zonder saai te worden en het lukt hem inzichtrijke analyses te maken zonder in vakjargon te vervallen. Rob van Scheers fungeert als onmisbare aangever en als eindredacteur."
 
Dienstbaar
De organisatie prees Beekman om zijn goede voorbereiding, kennis van zaken en open vizier. "Zijn journalistieke covering van de grote filmfestivals, de filmproblematiek en de trends zijn van belang, voor een breed publiek interessant en altijd dienstbaar aan het onderwerp."
Vorig jaar won Gawie Keyser de prijs voor zijn wekelijkse column in de Groene Amsterdammer en zijn weblog. Hij gaf donderdag tijdens de prijsuitreiking een voordracht over de filmjournalistiek.
De winnaars van de jaarlijkse prijs werden gekozen door leden van de Dutch Directors Guild en de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten op basis van een lijst met vijf kandidaten, voorgedragen door de leden van het Louis Hartlooper Genootschap. De prijs bestaat uit onder meer duizend euro, die werd verdeeld onder beide winnaars, en een penning met oorkonde.
 
Bron: Nu.nl