Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of D:\www\robvanscheers.nl\www\includes\common.inc).

Gagarin

Deadline: 'Dit stripverhaal is op een leuke manier heel leerzaam! Ook over andere grote gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis zou er zo’n goede graphic novel moeten komen.
 

Biblion
Auteur: Ruud Booms

Met de lancering van de ruimtecapsule Vostok 1 op 12 april 1961 met aan boord de kosmonaut Joeri Gagarin schrijft de Sovjet-Unie geschiedenis. Gagarin, de eerste mens in de ruimte, maakt die dag gedurende 108 minuten een baan om de aarde. In deze grafische roman vertelt hij gedetailleerd over de voorbereidingen van het team kosmonauten, de problemen en de tegenslagen op weg naar de lancering, en de jaren dat hij als held van de Sovjet-Unie naar alle werelddelen wordt gestuurd ter meerdere glorie van de Sovjetleiding. Gagarin komt in 1968 bij een vliegtuigongeluk om het leven. De scenarist heeft op basis van minutieus onderzoek, uitgewerkt in de bijlage 'The making of...', een vlot verhaal geschreven, dat een sfeerbeeld schetst van de Sovjet-Unie gedurende de Koude Oorlog en de wapenwedloop met de Verenigde Staten. De functionele tekeningen in kleur in een schetsmatig-realistische stijl sluiten naadloos aan bij het documentaire karakter van het scenario.